vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Aken

aken01Aken ligt in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Aken bevindt zich vlakbij het drielandenpunt Duitsland, Nederland en België. In de buurt liggen de natuurparken de Hoge Venen en de Eifel. De eerste resten van mensen stammen uit de prehistorische tijd. Tijdens het Romeinse rijk werden de warm water bronnen van Aken reeds gebruikt. De Dom van Aken is een van de belangrijkste kunsthistorische gebouwen uit de Romaanse tijd. Hier zijn delen terug te vinden die door Karel de Grote heeft laten bouwen.

Bezoek Gemeente Aken


aken02Domkerk Aken
De Dom van Aken is een van de beroemdste monumentale bouwwerken van het Avondland. Het is de kerk waar meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond; het is de begraafplaats van Karel de Grote (zijn marmeren troon is in de kerk aanwezig) en sinds 1930 de kathedraal van het bisdom Aken. De schatkamer bezit een bijzondere collectie sacrale kunst. De ingang van de kerk is aan de Domhof.

Bezoek de Aachener Dom


aken03Carolus-thermen
De badcultuur in Aken gaat terug tot de Romeinse tijd. De Carolus Thermen beschikken over een binnen- en buitenbad, watergrotten, stoomgrot, relaxruimte en uitgebreid saunagedeelte verdeelt OVER vier thema’s: Japanse saunatuin, Baltische sauna’s, Oosters gedeelte (o.a. Hamam) en Feminarium (women only!). En je kunt er ook diverse massages krijgen zoals TAO, aroma, hot stone of originele Haman massage (alle tegen toeslag). En natuurlijk is er ook een restaurant, bar en terras.

Bezoek Carolus Thermen Aken

prescription online