vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Epen

epen01Epen is een van de meest zuidelijke dorpen in Nederland. Het ligt ten zuiden van Mechelen en ten oosten van Slenaken en is dus het beste te bereiken via de Eperweg of de Julianastraat. De gehuchten Diependal, Terziet en Kuttingen liggen nog net iets zuidelijker.
Bovendien komt in Epen het voor Nederland unieke Zinkviooltje voor. Dit komt omdat er zinkerts in de bodem aanwezig is. Dat zink wordt bij hoogtij door de Geul aangevoerd vanuit het Belgische Kelmis, waar tot in de twintigste eeuw diverse zinkmijnen gehuisvest waren. Naast het zinkviooltje komen ook nog de zinkboerenkers, de blaassilene en het schapegras voor.
Bezoek de website van Epen


epen02Ijskraam in Epen, Wingbergermolen     
Ijs van de Epener ijskraam
Het lekkerste ijs van Limburg krijg je bij de ijskraam in Epen. Heerlijk zelfgemaakt ijs, een gigantische keuze, waarvan je bij voorbaat al begint te watertanden. Vooral de hazelnoot smaak is erg verslavend.
Voor de echte ijsliefhebber lijkt het wel Italië. Als de mussen van het dak vallen, wordt het hier echt druk.


epen03Panorama
Vanaf het "Panorama Plateau Epen" heeft u een wonderschoon uitzicht over het westelijk deel van het heuvelland. Het strekt zicht uit van Baneheide tot Sippenaken en geeft u een prachtig beeld van het heuvelland.

prescription online