vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Gulpen

gulpen01Gulpen is gelegen aan de doorgaande weg Maastricht-Vaals-Aken. Ze heeft een regionale functie en heeft dus een hoog voorzieningenniveau. Een eigentijds en fraai vormgegeven winkelcentrum en een internationaal busstation met rechtstreekse verbinden naar o.a. Aken, Maastricht, Valkenburg aan de Geul en Heerlen. Koopavonden zijn er op donderdag en vrijdag en gratis parkeren kunt u al op twee minuten van het winkelcentrum. Het stadje biedt een gezellig en uitgebreid winkelcentrum met verwarmde terrasjes, waar het na een drukke winkeldag goed toeven is. 

Bezoek Gemeente Gulpen-Wittem 

gulpen02Dorpskern 

De kern van Gulpen staat bekend als zeer gezellig, met diverse terrasjes zowel in- en uit de zon. Als u naar de gebouwen kijkt ziet u een scala van kleuren die gebruikt zijn om het dorp een unieke uitstraling te geven. In de restaurantjes binnen de kern kunt u volop genieten van het eigen gebrouwen Gulpenerbier. De Gulpener bierbrouwerij staat bekend om haar speciaalbieren zoals korenwolf, rowwen hèze bier en dort. De restaurantjes op de markt serveren zowel streekgerechten als de hier eerder genoemde speciaalbieren.

 

 Mosaqua 

gulpen03gulpen03De ligging van Mosaqua is uniek. Het moderne zwembadencomplex ligt aan de voet van de Gulpenerberg. Er zijn tal van recreatievoorzieningen, binnen en buiten, voor jong en oud. Mosaqua bruist het hele jaar door; ongeacht het weer. Ervaar de zalige subtropische ambiance. In het 25-meter binnenbad (30 graden Celsius) mondt een heuse wildwaterbaan uit met spannende kreken en jetstreamers. Er is een superlange glijbaan (92 meter), een 40 meter lange zwarte starglidebaan met laser- en lichteffecten en een rustige familieglijbaan. Voor de kleintjes zijn er aparte glijbaantjes bij de kinderbassins en is er een uitdagend junglebad.

Bij Mosaqua kunt u relaxen: In de bubbelbaden, het Turks stoombad met sterrenhemel of onder de solaria. Op de binnen- en buiten terrassen serveren wij graag de kostelijkste hapjes en drankjes. De grote rustige ligweide buiten strekt zich uit over de flanken van de Gulpenerberg. In het buitenbad komen maar liefst twee wervelende superglijbanen uit. Er zijn aparte bassins en speeltoestellen voor de kinderen. En u kunt er naar hartelust voet-, beachvolley-, basketballen of trampoline springen. 

Bezoek Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua

gulpen04ROCCA Klim & Adventure Centrum 

Op zoek naar een actief dagje of weekend uit in Zuid Limburg? Dan bent u aan het goede adres. ROCCA biedt zowel sportief-avontuurlijke programma's en arrangementen voor iedereen! Zo kunt u klimmen en abseilen op steile wanden, een adventure parcours volgen, teamgames uitvoeren, een oriëntatietocht of mountainbiketoer maken. Misschien kiest u juist voor een (ont)spannende sessie handboogschieten, een cursus Jeu de boules, een nachtelijke dropping of een mooie fietstocht met opdrachten door het heuvelland. Liever rustig aan? Dan wellicht een workshop onder leiding van een kunstenaar of een excursie naar een ambachtelijke brouwerij of bezienswaardigheid. Bezoek Klim en Adventura Centrum Rocca

prescription online