vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Heerlen

heerlen01Heerlen kan zich tegenwoordig ‘groenste stad van Nederland’ noemen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Wageningse bureau Alterra. Van de 30 grootste steden in Nederland (de G-30) heeft Heerlen het hoogste aantal vierkante meters groen binnen de bebouwde kom. Heerlen heeft namelijk 159,8 m2 groen per woning, ruim twee keer zoveel als het kengetal van 75 m2. Bovendien is het groen vrijwel in heel Heerlen bereikbaar binnen 500 meter.

Heerlen is het hart van Parkstad Limburg. Dit is het gebied in Oostelijk Zuid-Limburg, op de grens van het Heuvelland en de uitlopers van de Eifel, waar eigentijdse stedelijke voorzieningen en de groene omgeving bij elkaar komen.

Bezoek gemeente Heerlen


heerlen02Het Winkelcentrum

Heerlen is een populaire winkelstad met een breed en gevarieerd winkelaanbod. Naast de gezellige winkelstraten zijn er diverse grotere winkelcentra, zoals bijvoorbeeld het Corio Center en Het Loon. Daarnaast kan men terecht op de uitgebreidere woonboulevard, die jaarlijks miljoenen bezoekers van heinde en verre trekt. Men kan tevens op een ontspannen wijze een hapje eten, een filmpje pikken of genieten op één van de vele terrasjes die Heerlen rijk is.  Heerlen is echter meer dan een winkelstad alleen.


heerlen03Thermen Museum

Het Thermenmuseum wilt U een stuk van de Romeinse geschiedenis laten beleven. Lucius Ferenius, de pottenbakker, neemt U mee naar zijn woonplaats Coriovallum: een handelscentrum langs de grote weg van Boulogne-sur-Mer naar Keulen. Centraal binnen het museum staat de opgraving van het Romeinse badhuis. Zij beslaat een oppervlakte van 50 x 50 meter en is daarom dominant aanwezig. In een levendige geluid- en lichtshow "wandelt" U met Lucius door de thermen. Vervolgens gaat U verder naar de museumzaal, waar U onderduikt in het Romeins verleden. Verschillende thema's komen aan bod: het gezellige badhuis, het altijd aanwezige leger, de compleet ingerichte keuken, de grote herenboerderij, het alfabet, het maken van aardewerk, enzovoort. Bovendien maakt U kennis met enkele inwoners van Coriovallum, waaronder de veteraan Marcus Julius, het raadslid Marcus Sattonius Jucundus, de oogarts Lucius Junius Macrinus en de dame van Simpelveld.

Bezoek thermen museum heerlen

heerlen05Glaspaleis

Van de 1000 belangrijkste architectuurmonumenten van de 20ste eeuw staan er dertien in Nederland. Een daarvan staat in Heerlen; het Glaspaleis van architect Frits P.J. Peutz, gebouwd in 1933-1935. Sinds september 2003 is het Glaspaleis, in zijn oorspronkelijke glorie hersteld, weer open voor het publiek: niet als modehuis, maar als 'Venster op Cultuur'. Het Glaspaleis fungeert daarmee als de spil voor tal van optredens, festivals, evenementen en nieuwe initiatieven.

Het Glaspaleis biedt als 'Venster op Cultuur' onderdak aan vijf Heerlense culturele instellingen: filmhuis De Spiegel, Muziekschool Heerlen centrum voor muziek en dans, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen museum voor moderne en hedendaagse kunst, Vitruvianum centrum voor architectuur in de Euregio Maas-Rijn en horecagelegenheden.

Bezoek glaspaleis heerlen


heerlen06Be-Fitshop

Uw sportieve vakantie kan nu nog completer met de gezonde voedingssupplementen van de Be-Fitshop. Dit bedrijf geeft professionele ondersteuning op uw sportieve- en afval vakanties. De Be-Fitshop levert naast vitaminen en voedingssupplementen ook stackers. Vandaag bestellen is morgen in huis.

Advies  Naast de verkoop van bovengenoemde producten levert de Be-fitshop niet alleen het product maar ook deskundig advies. Dit advies wordt gegeven door Maurice Kurvers die met z'n jarenlange ervaring in het begeleiden van topsporters u de juiste producten kan advieseren in uw sport- of doe vakantie. Ook kunt u hier terecht voor het samenstellen van schema's of dieëten.

Vragen? Voor vragen over producten of advies kunt u terecht op de zeer uitgebreide website van Be-fitshop online. Uw partner in voedingssupplementen.

Bezoek Be-Fitshop online

prescription online