vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Kerkrade

kerkrade01Klankstad Kerkrade klinkt bij de kenners als muziek in de oren. Het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden.

De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade.

Bezoek Gemeente Kerkrade  

kerkrade02Parkstad Limburg Stadion

Het parkstad limburg stadion werd in 2000 opgeleverd en is de thuishaven van Roda JC. Er zijn 19.500 overdekte zitplaatsen in dit multifunctionele stadion. Het wordt ook nog gebruikt als toneel voor tal van andere evenementen zoals het Wereld Muziek Concours en het is mogelijk om arrangementen te boeken.

Bezoek Roda-JC

kerkrade03Gaiapark
GaiaPark Kerkrade is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw ontworpen én gebouwd is. Een moderne dierentuin dus, waar de dieren in ruime, natuurlijke verblijven leven. GaiaPark Kerkrade is bovendien het eerste dierenpark met één centraal thema: de Gaia-gedachte. De naam van het park verwijst dan ook naar Gaia, de Griekse godin van de aarde, het “moeder aarde symbool” uit de oudheid. Maar “Gaia” staat ook voor een nieuwe kijk op de aarde als een levende planeet. GaiaPark is dus een spannend, modern themapark.   GaiaPark maakt de oneindige samenhang zichtbaar tussen alle elementen die op aarde aanwezig zijn. Zoogdieren, vissen, vogels, insecten, planten, bacteriën, maar ook de levenloze natuur zoals water, lucht en bodem zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. In dit complexe verband heeft ook de mens een plaats. Maar wat is onze afhankelijkheid van en onze invloed op deze samenhang?

Bezoek Gaiapark Kerkrade Zoo

kerkrade04Abdij Rolduc
De abdij heeft in zijn bestaan veel aanslagen en branden overleefd. Zijn bestaan is ook te danken aan de 17e eeuwse abt Winandus Lamberti die streed voor het klooster. De abten Bock en Heyendal hervormden de abdij in de 18e eeuw om het religieuze leven te herstellen. Door een professionele aanpak van de mijnbouw in de 17e eeuw leverde dit rendabele inkomsten op. In de 17e en 18e eeuw werd de abdij flink verbouwd en is de rococobibliotheek opgeleverd.

Bezoek Abdij Rolduc  


kerkrade05Industrion
Het Industrion is een provinciaal museum voor industrie en samenleving. Het vertelt de geschiedenis van de mensen en machines in de afgelopen 150 jaar. Via een chronologische route kun je een kijkje nemen in het leven van vroeger. Het brengt de industriële en maatschappelijke ontwikkeling van Limburg en de omringende landen in beeld.  Naast de permanente museumpresentatie biedt Industrion vele activiteiten, voor ieder wat wils. Educatieve projecten, recreatieve bedrijfsuitstapjes, verhuur van diverse multifunctionele ruimten, kinderfeestjes en tal van andere activiteiten. Bezoek Industrion Kerkrade

prescription online