vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Landgraaf

labdgraaf01Landgraaf is een muzikale gemeente. Jaarlijks verzorgen honderden muzikanten, muziekkorpsen, harmonieën, fanfares en drumbands en het Landgraafse Symphonieorkest optredens in onder andere het multifunctioneel zalencomplex ’de Brandpoort’. Landgraaf is daarnaast bij velen bekend vanwege het Pinkpop festival dat ieder jaar weer met Pinksteren wordt georganiseerd, in en rond Megaland, aan de voet van de Wilhelminaberg. Daarnaast zorgen de kastelen Strijthagen en Wormdal in Rimburg, authentieke mijnwerkers buurten, Stadspark Gravenrode, hoeves en watermolens voor een mooi aanblik. Landgraaf is een cultuur- en folklore regio bij uitstek. Bezoek gemeente Landgraaf


landgraaf02Snowworld
SnowWorld: 365 dagen per jaar uw complete dagje wintersport in Nederland met echte sneeuw! In de winter organiseert SnowWorld altijd diverse leuke evenementen, waaronder de legendarische bierfeesten!

Als skiën of snowboarden niet voor u is weggelegd kunt u zich toch prima vermaken in SnowWorld. De sfeervolle uitstraling en de vele evenementen maken SnowWorld een onvergetelijke ervaring. Het gehele jaar door organiseert SnowWorld bijvoorbeeld spetterende après-skifeesten in de Tiroler Stube.

Wedstrijden  Het is de enige indoorbaan die een officiële FIS wedstrijdlicentie heeft. Tijdens de officiële opening in oktober 2003 is hier met groot succes “de WC parallel slalom snowboarden” gehouden. Ook komen jaar zullen er twee topwedstrijden plaatsvinden.

Bezoek Snowworld Landgraaf


landgraaf03Wereldtuinen Mondo Verde
De bedenker van deze groene wereld - 28 ha. groot - was de Heer van Strijthagen die enkele eeuwen geleden in het kasteel woonde, maar tegelijk steeds op zoek ging naar het paradijs. Tijdens vele wereldreizen legde hij zijn impressies van de meest zinnenprikkelende tuinen en gebouwen eigenhandig vast op schetsen. Met slechts één doel voor ogen: zijn landerijen omtoveren tot een levende herinnering aan de ontdekkingstochten. Helaas voor hem bleef het bij een droom, totdat enkele vermaarde historici in 1997 een oude kist vonden met daarin ondermeer de originele schetsen van de Heer van Strijthagen. Als een postuum eerbetoon aan deze Limburgse avonturier werd zijn droom alsnog verwezenlijkt. Op basis van de tekeningen werden de mooiste plekjes op aarde gereconstrueerd. Lag een wereldreis altijd al buiten uw mogelijkheden? Treed dan in de voetsporen van de Heer van Strijthagen en zie de wereld in één dag!

Bezoek Wereldtuinen Mondo Verde  


langraaf04Pinkpop
Pinkpop wordt vanaf 1988 georganiseerd op terrein van Megaland in Landgraaf. De ideale locatie voor een festival als Pinkpop. Sinds 1994 is het terrein zelfs in handen van de organisatie waardoor het perfect is afgesteld op het Pinkpop festival. Naast het jaarlijkse Pinkpop festival worden er meer evenementen georganiseerd op Megaland.

Bezoek Pinkpop


landgraaf05Kasteel Strijthagen
Het kasteel stamt uit de dertiende eeuw. Het huidige kasteel is achttiende-eeuws en werd gebouwd op de fundamenten van zijn middeleeuwse voorganger. Door de eeuwen heen heeft het kasteel veel last ondervonden van mijnschade. De slothoeve stamt uit 1690. De baron Van Strijthagen was een van de bewoners, evenals baron De Rose de Lommissen. Kunstschilder Aad de Haas en pianist H. Biezen hielden verblijf op het kasteel. De gracht rondom het kasteel is een uitstekende visplek

prescription online