vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Luik

luik01Luik of Liège kreeg als bijnaam de 'Vurige Stede'. Dit heeft ze te danken aan zijn staalnijverheid glas- en wapenindustrie. Maar van deze industriële activiteiten is er in de binnenstad niets te merken. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die elke toerist meer dan een weekendje kan bekoren. In 2003 werd het gloednieuwe en originele Archeoforum geopend en in 2005 werden drie musea samengevoegd tot een nieuw concept: 'Museum van het Waalse Leven'. Alhoewel de vlammen van de hoogovens stilaan uitdoven is de dynamiek van de stad zeker niet gedaald.

luik02Dit kan je reeds proeven op de zondagse markt 'La Batte' aan de Quai de Maestricht. De grote diversiteit die je hier kan vinden, van antiek tot voedingswaren, lokt niet alleen de inwoners van Luik maar ook deze van de naburige steden. Wie op de andere dagen zich in de winkelstraten begeeft in de omgeving van de Opera zal merken dat dit geen dooie stad is maar bruist van het leven. Bovendien zijn de meeste winkelstraten autovrij en is een terras of restaurant nooit veraf.

Bezoek Gemeente Luik


luik03Kathedraal
De machtige bouwwerk ligt aan de rand van het winkelcentrum en dateert origineel van de 13de eeuw. Het onderging evenwel heel wat verbouwingen en de toren werd zelfs pas in de 19de eeuw gebouwd. De historische hoogtepunten zijn de brandglasramen, het houten Christusbeeld en de Schatkamer. De kathedraal is in de namiddag geopend, behalve op maandag en er is inkomgeld te betalen.

Bezoek de Kathedraal


luik04Kristalfabriek van Val Saint-Lambert (Seraing)
De Cristallerie de Val St-Lambert is al meerdere malen in faling gegaan en heeft dan ook zijn grote glorie van weleer verloren. Toch is het nog steeds in werking en geniet het afgeleverde werk een grote faam. Het werd begin de 19de eeuw opgericht op de plaats van een vroegere abdij en had tijdens zijn bloeiperiode meer dan 5000 mensen in dienst. In het museum kan je een aantal van hun kunstwerken bewonderen, zowel van vroeger als van nu. Bovendien leer je tijdens een rondleiding alles over het glasblazen en het graveren van glas.

Bezoek de kristalfabriek


luik05Source O Rama
Source O Rama is een nieuw interactief museum rond het thema 'water'. In Chaudfontaine zijn ze vooral fier op de zeer diverse moderne technologieën die werden aangewend om je alles te vertellen over water. Cinema in 4D, virtuele personages, muzikale fonteinen, interactieve spelen, ... in totaal wandel je 15 attracties door.
Ze vertellen je de geschiedenis van het water vanaf de regenwolk tot het uit de bron komt van Chaudfontaine.

Bezoek Sourceorama


luik06De informatie op deze pagina is afkomstig van euroreizen. Honderden tips voor een actieve, ontspannende, culturele of gastronomische korte vakantie vind u bij euroreizen

Bezoek Euroreizen

prescription online