vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Maastricht

maastricht01Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als u een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude typische binnenstad. Smalle klinkerstraatjes, kerken, monumenten, herenhuizen, schatkamers en indrukwekkende gevels maken van Maastricht een zalig oord om in te verblijven en te genieten. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingwerken vertellen u de geschiedenis over het woelig en krijgshaftig verleden.

Maastricht is een congres- en studentenstad met universiteiten, congrescentra, het Mecc, hogescholen, (toneel)academies en een conservatorium. Vooral de binnenstad heeft door de 1590 aanwezige objecten een enorme monumentale waarde. De bereikbaarheid is uitstekend door goede weg-, trein- en busverbindingen en door de moderne luchthaven Maastricht Aachen Airport.

Bezoek Gemeente Maastricht


Bonnefanten Museum
Het Bonnefantenmuseum is het museum voor oude en hedendaagse kunst van Limburg. Het museum is gehuisvest in het door de Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw dat met de Cupola aan de Maas een van de beeldbepalers van Maastricht is.

Bezoek Bonnefanten Museum Maastricht


maastricht03Vrijthof
Het vrijthof is niet alleen een gezellig plekje om een terrasje te pikken en te genieten van een lekker koud pilsje of een kopje koffie. Maar ook voor de optredens van bekende artiesten (André Rieu) of de theatervoorstellingen kunt u hier terecht. In de carnavalsperiode ontstaat hier een echte hype met de opening van de carnaval en het sluiten van de carnaval met het verbranden van het moaswief (maaswijf).

Bezoek Theather aan het Vrijthof Bezoek de Vrijhof Ondernemers


maastricht04Dagstrand oost-maarland
Dit 27 hectare grote recreatiepark is schitterend gelegen aan een van de mooiste grindplassen van Limburg. Met haar prachtige strand, naturistenstrand en ligweiden tegen het fraaie decor van het Limburgse Landschap. Voor kleine en grote kinderen is er een grote speeltuin met unieke en veilige speeltoestellen.  Er is zelfs een heus piratenschip waarin en waarop naar hartelust gespeeld kan worden.  Vanuit het strandcafé-restaurant "de Oase" of vanaf het gezellige terras kunt u onder het genot van een hapje en of drankje een oogje in het zeil houden.

Bezoek Dagstrand Oost-Maarland


maastricht05Rondvaart over de maas met Rederij Stiphout
De vloot van Rederij Stiphout bestaat uit 4 passagiersschepen die allen zeer sfeervol en comfortabel zijn ingericht met veel houtwerk, warme stoffering en decoratief koperwerk, zoals u aan boord van echte schepen mag verwachten. Niettemin heeft elk passagiersschip door zijn verschillende inrichting en decoratie een eigen karakter. Alle schepen beschikken over 1 of 2 bars, dansvloer en desgewenst over een ruimte voor een orkest, de salons zijn flexibel in te richten en geschikt voor vele doeleinden. Aan boord van alle schepen kan de catering-dienst lunches, diners, diner-buffetten, enz. serveren. Uiteraard is van elk schip gedetailleerde informatie beschikbaar.

Bezoek Rederij Stiphout

 

maastricht06Passe Partout
Organisatieservice Passe Partout organiseert en begeleidt één of meerdaagse uitstapjes of evenementen voor groepen in en rondom Zuid-Limburg. U kunt één afzonderlijke activiteit bij ons reserveren, maar wij kunnen ook, zonder meerprijs, voor u een compleet programma op maat samenstellen en uitvoeren. Dit programma kan dan bestaan uit zowel sportieve als culturele en/of culinaireactiviteiten, zoals quadtocht, jeepsafari, dropping met Amerikaanse legertruck, mountainbiketocht, step- en scootertocht, avontuurlijke grottentocht, culturele Bokkenrijdertocht, diverse GPS tochten, caveball, wijn- en bierproeverijen en nog veel meer…..

Bezoek Passe Partout  

prescription online