vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Mechelen

mechelen01Mechelen ligt ten noorden van Epen en ligt in het centrum van de oude gemeente Wittem. Mechelen is het beste te bereiken vanuit Partij via de Partijerweg of vanuit de Eperweg die Epen noordwaarts verlaat. Ten zuiden liggen gehuchten als Hurpesch, Elzet, Schweiberg enz.

In Mechelen vindt u nog vele markante gebouwen zoals bijv. De Heerenhof, dat ruim 800 jaar geleden is begonnen met een boerenhof die door de Johanitters werd omgebouwd tot commanderij. Een aantal eeuwen later werd het een kasteelhoeve tot halverwege de jaren tachtig. Toen werd het gebouw, na een grootscheepse renovatie het bestuurscentrum van de gemeente Wittem. Aan de rand van het dorp ligt de Commandeursmolen die nog steeds in gebruik is. Wandelend of verder rijdend komt u ’t Höfke tegen, een verzameling van achttiende eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Een van deze boerderijen is eigendom van Stichting Natuurmomenten en is geheel gerestaureerd. Het geheel is een beschermd dorpsgezicht.  


mechelen02Terrasjes

Ook Mechelen is een zeer gezellig dorpje met diverse terrasjes. De terrasjes in Mechelen staan bekend om het gevarieerde aanbod aan speciaalbieren en de zeer lekkere uiensoep! Vooral 's avonds is het goed toeven in Mechelen!


mechelen03Mechelener mountainbike route
Door heel zuid-limburg zijn er diverse mountainbike routes uitgestippeld. Kenmerkend kwa goede wegwijzing. Overal vind u duidelijke borden die met hun kleur aangeven op welke route u zich begeeft. U kunt makkelijk zonder kaart zich begeven in de limburgse heuvels. De routes zijn door experts uitgestippeld en bevatten singletracks, veldwegen, bospaden en tevens wordt u getracteerd op een scala van vergezichten. Tip: De specialist in fietsplezier ligt in het dorpje gulpen (Sjef Abels) hier kunt u alles verkrijgen op het gebied van mountainbiken.  

prescription online