vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Monchau

monschau01Laat u eens verrassen door de vele mogelijkheden die Monschau u te bieden heeft. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoekje aan een echte (nog werkende) mosterdmolen of 'n kijkje nemen hoe men vroeger glazen, vazen en flessen maakte bij de glasblaas demonstraties?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de bezienswaardigheden die u in het schilderachtige centrum van Monschau kunt aantreffen. Hier onder hebben we voor u een kleine selectie van een aantal musea en attracties op een rijtje gezet:

Bezoek Monschau.nl


monschau02De oude stadskern
Wie ooit door de straten van de oude stad gewandeld heeft, begrijpt waarom men Monschau ook wel de parel van de Eifel noemt. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden.

Naast een veelvoud aan bezienswaardigheden, heeft vrijwel elk huisje van de oude stadskern veel kleine dingen die erop wachten om ontdekt te worden...


monschau03De burcht van Monschau
Een burcht met geschiedenis: de burcht is onstaan in de 13e eeuw en vervolgens uitgebreid en ommuurd in de 15e eeuw. In 1543 slaagde keizer Karel V erin de burcht van de Julicher graaf in te pikken. De Fransen richtten het aansluitend in als nationaal goed en verkochten het. De toenmalige eigenaar kon het gebouw echter niet alleen onderhouden en de burcht verviel en werd helaas een ruïne.

Vele jaren later werd de burcht vernieuwd en na de eerste wereldoorlog nam een jeugdherberg zijn intrede in de west-vleugel. Zo bleef de Burcht levendig en uitnodigend. Elk jaar word op het binnenhof 'Monschau Klassik' georganiseerd, het orkest en de kunstenaars toveren de Burcht dan om in een waar Mekka voor operaliefhebbers.  


monschau04Het stuwmeer Perlenbach
Het stuwmeer Perlenbach is door een mooie wandelroute omringd. Het beginpunt van deze wandeling vindt men aan de noord- of aan de zuidkant van het meer. Ook is er een punt waar men over het hele stuwmeer uit kan kijken. Een wandeling met een gids is ook een van de mogelijkheden, deze 'Weg van het water' wandeling boekt men bij het v.v.v. 'Monschau Touristik'.  

prescription online