vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Slenaken

slenaken01Slenaken ligt ten zuiden van Reijmerstok en grenst aan Belgie. Teuven is de dichtstbijzijnde Belgische plaats. Slenaken wordt omgeven door verschillende bossen zoals het Grote Bos, het Branderbos en het Roebels Bos. De Gulp slingert langs het dorp, dwars door het voor toeristen aantrekkelijke centrum. Beutenaken, Heyenrath en Schilberg zijn dichtbij gelegen gehuchten.

Het typische Heuvellandschap komt hier met zijn prachtige vergezichten goed tot uiting. De mooie parochiekerk, het slingeren van de Gulp en de vele voorzieningen bepalen de aantrekkelijkheid van de kern. In 2004 eindigde Slenaken bij de uitverkiezing 'Groenste Dorp van Nederland' van de stichting Entente Florale op de tweede plaats.


slenaken02Manege Jo van Houtem
Manege Jo van Houtem is in 1969 gestart te Heyenrath-Slenaken en sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf.  Liggend in het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg biedt het schitterende uitrij mogelijkheden. Met een binnenbak en een buitenbak biedt Manege Jo van Houtem een schitterende accommodatie voor iedereen die wil leren paardrijden (zowel voor beginners als voor gevorderden). In de kantine van de manege heeft u de mogelijkheid om iets te drinken of een hapje te nuttigen. Vanuit de kantine heeft u een goed overzicht over hetgeen dat in de binnenmanege gebeurt. Voor degenen die over een eigen paard beschikken biedt manege Jo van Houtem gelegenheid tot stalling in ruime, luchtige boxen.

Bezoek manege Jo van Houtem

prescription online