vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Vaals

vaals01Vaals, beschreven en bezongen als "buitenland in eigen land", is Europa ten voeten uit. Terecht wordt Vaals en omgeving door velen ook wel het wandel- en fietsparadijs genoemd. Rond het Drielandenpunt kan men eindeloos wandelen door de uitgestrekte Duitse, Belgische en Nederlandse bossen. Men treft hier Europa's grootste doolhof aan, het Labyrinth Drielandenpunt.

Door zijn ligging op het snijpunt van drie landen is Vaals een grensplaats met internationale allure. Steden als Aken, Luik en Maastricht liggen naast de deur.

Ook winkelen in Vaals heeft internationale flair. De weekmarkt op dinsdagmorgen (ook druk bezocht door buitenlandse gasten) vindt plaats in een luisterrijk, historisch decor van monumentale gebouwen. Gezellige terrasjes nodigen uit tot heerlijk relaxen. Tafelen in Vaals betekent vakantieplezier, sfeervolle restaurants staan borg voor kwaliteit, betaalbaar voor alle klassen. Wandel-, fiets- en autokaarten helpen u op weg tijdens uw ontdekkingstochten.

Bezoek Gemeente Vaals


vaals02Drielandenpunt
Labyrint Drielandenpunt & Taverne de Grenssteen bieden grenzeloos vermaak op en rondom het hoogste punt van Nederland. Onze mogelijkheden zijn letterlijk onbegrensd.

Voor een dagje uit is er voor jong en oud veel te beleven, natuurlijk het spannende Labyrint, het Drielandenpunt, de grote gratis toegankelijke speeltuin en de vele gezellige terrassen in een natuurlijke aantrekkelijke omgeving. Maar ook voor groepen van 15 tot 500 personen kunnen wij een compleet programma verzorgen. Voor een uitstapje met vrienden, collega's, teamgenoten of familie. Voor teambuilding, een gezellige feestavond met entertainment, vergadering, bruiloft, ludiek busvervoer of themafeesten hebben wij legio mogelijkheden.

Het Drielandenpunt wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar aantrekkelijke wandelmogelijkheden door de beschermde natuur en om haar vele recreatieve mogelijkheden. Daarna is het goed toeven in Taverne De Grenssteen met haar nagebouwde illegale stokerij en een heus Douanedepot.

Bezoek Drielandenpunt Vaals


vaals03Outdoor Karting
Outdoor karting vaals bestaat al sinds 1963 en is niet alleen een van de oudste circuits, maar tevens een van de langste circuits van Nederland! (614 m.)

Outdoor karting vaals beschikt, naast 16 karts voor volwassenen, over minikarts voor kinderen vanaf 7 jaar. Onder professionele begeleiding en met eigen "heats", biedt dit voor kinderen een uitgelezen mogelijkheid om op een veilige manier kennis te maken met de kartsport.

Door een professionele computerregistratie is direct na de gereden "heat" een uitdraai te krijgen met alle rondetijden per kart en is uiteraard te zien op welke plaats je bent geëindigd.

Bezoek Outdoor Karting Vaals


vaals05Labyrint
Op het Drielandenpunt, het hoogste punt van Nederland, bevindt zich het Drielandenlabyrint. Daarin kunt u eindeloos dwalen en verdwalen. Het doel is het hart van dit groene paradijs.  Bij de dooltocht naar het middelpunt passeert u spontaan spuitende watermuren. Maar let op, deze elektronisch gestuurde watermuren zorgen telkens opnieuw voor verrassingen! Dit maakt het Drielandenlabyrint uniek in de wereld. In het middelpunt wacht u een amusant uitzicht op de nog dolende bezoekers.

Bezoek het Labyrint in Vaals

prescription online