vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Voerstreek 1

voerstreek01Teuven
Teuven ligt in een prachtig golvend landschap, omringd door uitgestrekte bossen. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit.

Teuven bezit twee kastelen. Vooreerst 'De Hoof', eertijds de woonst van de plaatselijke heren.

Na aankoop in 1985 door de Vlaamse Gemeenschap werd het privé heringericht, en nu wordt het uitgebaat als hotel-restaurant.

De voormalige abdij van Sinnich is sinds de Franse Revolutie particulier bezit. Vanaf ongeveer 1250 woonden hier Augustinessen in een abdij die vanuit Kloosterrade (Rolduc) - nu Nederlands Limburg - was gesticht.


voerstreek02Remersdaal
Het landschap in het oosten van de Voerstreek vertoont al helemaal de kenmerken van het Land van Herve: verspreid liggen de boerderijen temidden van de weilanden, meidoornhagen en fruitbomen.

Naast de neogotische Sint-Heribertuskerk uit 1897 zijn nog de resten en de hoeve van het kasteel 'Het Hoes' te zien. Enkele kilometers buiten de dorpskom, naast de spoorlijn, ligt het veel beter bewaarde kasteel van Obsinnich, uit de 17de eeuw. Het wordt nu gebruikt als vakantieverblijf voor jeugdgroepen.  


voerstreek03Sippenaken
Dit rustieke dorpje is gelegen aan de voet van het drielanden punt op loopafstand van de Nederlandse grens. De vakantiewoning ligt nabij het riviertje de Geul, omringd door hellingbossen en aan het einde van een doodlopende weg, waar u geen last zal hebben van kwallemende auto`s met hun storende lawaai. Wandelaars en fietsers vallen meteen met hun neus in de boter. U bent de bocht nog niet om en u bent al aan het genieten van vergezichten, kabbelende beekjes, en steile hellingen.  Deze streek is een aanrader voor iedereen!


voerstreek04Moeder de gans
Herberg Moeder de Gans is een restaurant- café, gelegen aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven in de Belgische Voerstreek. De gerechten zijn huisgemaakt en bestaan veelal uit ambachtelijke en biologische producten van boeren en ambachtslieden uit de streek. Herberg Moeder de Gans biedt ook diverse arrangementen aan die aan uw vrije dag of vakantie een plezierige invulling kunnen geven. Van een bezoek aan een ambachtelijk bedrijf in de streek tot een trappistenbier proeftocht in de natuur.

Bezoek Moeder de Gans


voerstreek05Vakantiewoningen
Watermolen Goedkoop op vakantie? Dan kan nu via Vakantiewoningen Watermolen.nl heerlijk onthaasten in het Limburgse groen. Deze pagina gaat over 4 chalets met eigen tuin. Deze chalets zijn ideaal voor groepen, toeristen en voor mensen die voor weinig geld van een mooie vakantie willen genieten.


voerstreek06Arrangementen
Op deze pagina kunt u een tal van arrangementen vinden. Voor ieder wat wils! Een fiets-, jongeren- en een geheel verzorgde barbecue arrangement. Zit uw arrangement er niet bij? Bel gerust naar Vakantiewoningen Watermolen om uw eigen arrangement samen te stellen. Ook is het mogelijk om groepskorting aan te vragen voor verenigingen of groepen met de kleine portemonnee. Tevens is er ook een last-minute aanbieding. Bezoek budget chalets  

Meer informatie over de voerstreek vind u op voerstreek.be

prescription online