vuurkorf foto01 foto01 foto02 foto04 foto05 foto07 foto03 foto08 copie_voor_pss
preload image preload image

Wijlre

wijlre01De Watermolen:
Onder de watermolens van Zuid-Limburg is de molen van Wijlre een opvallende verschijning, daar deze in het bezit is van 2 waterraderen. Een dergelijke molen wordt heden ten dage in de wijde omgeving niet meer gevonden. Staande voor het imposante gebouw, rijst de vraag: wanneer zou deze molen zijn gebouwd? Tot nu toe heeft men op de vraag het antwoord niet kunnen geven. Eén van de oudste documenten is een “cleernis”; uit 1420. Zijnde een officiële verklaring van de plaatselijke schepenbank over de rechten van de dorpsheer binnen zijn heerlijkheid. Vroeger werd de molen gebruikt als graan en oliemolen. Tegenwoordig wordt deze hoofdzakelijk gebruikt voor het opwekken van groene stroom. Met de stroom worden vakantiewoningen, welke deel uitmaken van het gebouw, alsook huizen in de omgeving mee gevoed.  


wijlre02Kastelen van Wijlre

 Midden in het arcadische landschap van Wijlre hebben ook twee kastelen de juiste plek gevonden. Reeds meer dan drie eeuwen geleden. Een in Wijlre zelf en een in het gehucht Cartils. Beide kastelen zijn privé eigendom. De kasteeltuin van het kasteel in Wijlre zelf, is te bezichtigen evenals het Hedge House. Hierin is een mooie kunstcollectie te bewonderen.wijlre03Wandelroute langs de Geul

In Wijlre en omgeving kunt u ook volop genieten van de natuur. Midden in het Geuldal, een uitgelezen omgeving om te wandelen en te fietsen door de Zuid-Limburgse heuvels tussen de bossen en de boomgaarden. Voor de sportievelingen liggen enkele kuitenbijters direct naast de deur. Zoals de Dodeman, Keutenberg, Eyserbosweg en Cauberg. Hierna kunt u gezellig genieten van een goed glas Brand bier in een van de horeca gelegenheden welke Wijlre rijk is. Ook kunt u een ritje maken met de stoomtrein, welke een opstapplaats heeft aan de rand van het dorp.


wijlre04Vakantiewoningen “WATERMOLEN” Wijlre

What’s in a name. Vakantiewoningen Watermolen hebben alvast hun naam niet gestolen. Ze liggen dan ook letterlijk aan de watermolen die via het snelstromende riviertje de Geul zorgt voor groene stroom. Weet dat, wanneer je het licht aanmaakt in je vakantiewoning, de stroom hiervoor uit her ernaast gelegen water komt!! Alvast leuk om dit even aan je kinderen uit te leggen…. Men bevindt zich hier op het grondgebied temidden het lieflijke Geuldal, welk onlangs door de stichting Natuur en Milieu is uitgeroepen tot vijfsterrenlandschap.

Bezoek Vakantiewoningen watermolen

prescription online